Pohánková bezgluténová krupica z Mlynu Trenčan
Pohánková krupica je fantastická sama o sebe. Pripravte si rýchlu raňajkovú kašu, doplňte oriešky, semienka, ovocie a dochuťte sirupom. Dokonca ju môžete použiť na knedlíčky do polievky. Funguje tiež podobne ako zápražka na zahustenie.
Pohánková krupica v kocke:
Pohánková krupica sa vyrába z pohánky lámanky procesom zvaným extrúzia (
navlhčená pohánka je vystavená vysokému tlaku a teplote). Pohánka je bezlepková plodina, ktorá má nezameniteľnú,
ľahko orieškovú chuť. Jej použitie je univerzálne, hodí sa na sladko i na slano. Pohánka sa spolu s quinoou a amarantom zaraďuje medzi pseudoobilniny - v ľudskej výžive majú rovnaké použitie ako obilniny, ale botanicky patria do iných skupín. Všetky pseudoobiloviny
sú prirodzene bezlepkové.
Prečo pohánková krupica:
✔ Pohánka je najlepším prírodným zdrojom rutínu.
✔ Obsahuje vápnik, fosfor, draslík a horčík.
✔ Je ľahko stráviteľná a nutrične bohatá.
✔ Jej použitie je univerzálne, hodí sa na sladko i na slano.
Pohánka je vďaka svojmu využitiu radená medzi obilniny,
aj keď v skutočnosti je to jednoročná rastlina z názvom pohánka jedlá.
Výživové údaje na 100 g pohánkovej krupice:
- Energetická hodnota: 1500 kJ / 354 kcal
- Tuky: 1,49 g, z toho NMK 0,39 g
- Sacharidy: 73,6 g, z toho cukry 1,78 g
- Bielkoviny: 10,7 g
- Soľ: 0,01 g
- S obsahom rutínu min. 70 mg/kg
Pozrite aj ďalšie zdravé produkty z Mlynu Trenčan. Napríklad 5 základných druhov múk na kváskovanie:
Zloženie: pohánka jedlá
Alergény: prirodzene bezlepková krupica z bezlepkového mlynu Svinná
Krajina pôvodu: Slovenská republika
Skladovať na suchom a tmavom mieste.

Prihlásiť sa