Mlyn Trenčan Pohánková hladká múka bezgluténová 500g

výrobca: MLYN TRENČAN EAN: 8588001809287
2,19 €
Cena za mernú jednotku 4,38 €/kg
Skladom - Doručenie do 3 pracovných dní
Pohánková múka je ľahko stráviteľná a nutrične bohatá. Obsahuje vápnik, fosfor, draslík a horčík. Využitie nachádza pri pečení chleba a koláčov.
Doprava zadarmo
pri nákupe nad 80 €
Lokálny výrobok zo Slovenska alebo Čiech
Doručenie do 3 pracovných dní

Pohánková hladká bezgluténová múka z Mlynu Trenčan

Na trh tak prichádzajú kvalitné múky dostupné pre všetkých. Pohánková múka má silnú, výraznú chuť, preto je dobre ju kombinovať s ostatnými bezlepkovými múkami v pomere 1:3 (1 diel pohánkovej múky a 2 diely inej bezlepkovej múky).


Prečo pohánková hladká múka:

Pohánka je najlepším prírodným zdrojom rutínu.
Obsahuje vápnik, fosfor, draslík a horčík.
Je ľahko stráviteľná a nutrične bohatá.
Využitie nachádza pri pečení chleba a koláčov.


Pár tipov ako pohánkovú múky využiť:

  • Pri pečení chleba a rohlíkov sa používa maximálne 1 šálka, čo dodá pečivu celozrnnú chuť a textúru.
  • Naopak pri pečení jemných cookies alebo koláčov sa používa menej.
  • Vynikajúce sú z nej palacinky a lievance. Známa je aj kaša z pohánky.


Nazrite do zákulisia firmy Mlyn Trenčan s Valachom:


Pohánka je vďaka svojmu využitiu radená medzi obilniny,
aj keď v skutočnosti je to jednoročná rastlina z názvom pohánka jedlá.

Výživové údaje na 100 g pohánkovej múky:

  • Energetická hodnota: 1520 kJ / 358 kcal
  • Tuky: 2,22 g, z toho NMK 0,52 g
  • Sacharidy: 71,7 g, z toho cukry 0,79 g
  • Bielkoviny: 11,5 g
  • Soľ: 0,01 g


Pozrite aj ďalšie zdravé múky Mlynu Trenčan. Napríklad 5 základných druhov múk na kváskovanie:


Zloženie: 
pohánka jedlá
Alergény: prirodzene bezlepková múka z bezlepkového mlynu Svinná

Skladovať na suchom a tmavom mieste.

Vaše hodnotenie

Vlastnosti

Štítky Bez lepku
Výrobca MLYN TRENČAN
Krajina pôvodu Slovenská republika
Farba Neurčená
Hmotnosť 500g
Čo vás trápi? Celiakia, Imunita, Srdcovocievny systém, Žalúdočné problémy
Cena platná od 25. 04. 2025