Pohánková hladká bezgluténová múka z Mlynu Trenčan
Na trh tak prichádzajú kvalitné múky dostupné pre všetkých. Pohánková múka má silnú, výraznú chuť, preto je dobre ju kombinovať s ostatnými bezlepkovými múkami v pomere 1:3 (1 diel pohánkovej múky a 2 diely inej bezlepkovej múky).
Prečo pohánková hladká múka:
✔ Pohánka je najlepším prírodným zdrojom rutínu. ✔ Obsahuje vápnik, fosfor, draslík a horčík. ✔ Je ľahko stráviteľná a nutrične bohatá. ✔ Využitie nachádza pri pečení chleba a koláčov.
Pár tipov ako pohánkovú múky využiť:
Pri pečení chleba a rohlíkov sa používa maximálne 1 šálka, čo dodá pečivu celozrnnú chuť a textúru.
Naopak pri pečení jemných cookies alebo koláčov sa používa menej.
Vynikajúce sú z nej palacinky a lievance. Známa je aj kaša z pohánky.
Nazrite do zákulisia firmy Mlyn Trenčan s Valachom:
Pohánka je vďaka svojmu využitiu radená medzi obilniny, aj keď v skutočnosti je to jednoročná rastlina z názvom pohánka jedlá.
Výživové údaje na 100 g pohánkovej múky:
Energetická hodnota: 1520 kJ / 358 kcal
Tuky: 2,22 g, z toho NMK 0,52 g
Sacharidy: 71,7 g, z toho cukry 0,79 g
Bielkoviny: 11,5 g
Soľ: 0,01 g
Pozrite aj ďalšie zdravé múky Mlynu Trenčan. Napríklad 5 základných druhov múk na kváskovanie: