Hrach je veľmi sýty a výdatný, v kombinácii so zeleninou a obilninami poskytuje bielkoviny vysokej kvality. U nás sú k dostaniu dve odrody, zelená a žltá. Nie je medzi nimi chuťovo veľký rozdiel a obe sa rovnako dlho varia. Hrach poskytuje telu značné množstvo vitamínov skupiny B.
Prečo je hrach zdravý?
Podporuje imunitu
Ochraňuje a vyživuje bunky
Podporuje trávenie
Prečisťuje tráviaci trakt
Urýchľuje metabolizmus
Dodáva energiu a zasýti
Prevencia proti kardiovaskulárnym ochoreniam
Znižuje vysoký cholesterol
Spevňuje srdcový sval a cievy
Prevencia proti osteoporóze
Upokojuje nervový systém
Zabezpečuje pevné vlasy a nechty
Vhodný pre vegetariánov
Vhodný pre Celiatikov
Vhodný pre tehotné ženy
Zloženie:hrach zelený *vhodné pre osoby trpiaceho neznášanlivosťou na glutén
Návod na prípravu: Lúpaný a polený hrach sa pred varením nemusí namáčať, len prepláchnite. Uvarený je za 30 minút.
Nazrite do zákulisia firmy Mlyn Trenčan s Valachom:
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1634kJ/ 387 kcal; tuky: 1,84 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,25 g; sacharidy: 63,5 g; z toho cukry: 4,93 g; bielkoviny: 21,48 g; soľ: 0,27 g.