Strukovinové cestoviny sú prirodzene bezgluténová potravina , ktorá je ľahko stráviteľná. Na rozdiel od obilninových cestovných lístkov obsahujú vysoký podiel s nízkym obsahom sacharidov, vďaka čomu sú dobré medzitým.
Prečo sú hrachové cestoviny zdravé?
Zloženie proteínov strukovín sa približuje k zloženiu proteínov živočíšneho pôvodu. Sú zložené z úplných nástrojov, čo znamená, že obsahujú všetky esenciálne dokumenty, čím sú vhodnejšie spracované aj pre vegetariánov. Strukoviny sú bohatými zdrojmi vlákniny a mnohými (B komplex okrem B12, A, E). V porovnaní s obilninami sú lepším zdrojom minerálnych látok, ktoré sa menej starajú o spracovanie a najmä železo, fosfór, draslík a horčík. V poslednom rade sú antioxidanty, ktoré môžu mať priaznivý vplyv na organizmus človeka a oxidačný stres.
Kombinácia látok obsiahnutých v hrachu posilňuje imunitu tela a tiež stavkostí. Hrach podporuje správnu činnosť tráviacej sústavy, pomáha, pričom v krvi, posilňuje nervovú sústavu, tlmí zápalové procesy. Má blahodárne účinky na nechty, vlasy a oči.
Tipy na použitie:
Cestoviny vložíme do 4-5l osolenej vriacej vody a za stáleho miešania varíme 6-7 minút. Po uvarení scedíme a nepotrebneme pitnú vodu.
Strukovinové cestovné môžeme použiť ako náhradu klasických cestovných lístkov ako prílohu k hlavnému jedlu.
Skladovanie: Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Zloženie: zelený hrach
Výrobok neobsahuje lepok
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1388 kJ / 329 kcal; tuky: 2 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g; sacharidy: 48,2 g; z toho cukry: 2,9 g; bielkoviny: 21,7 g; soľ: 0 g.