Klíček je tá časť zrna, ktorá je najbohatšia na živiny a aktívne látky. Pšeničné klíčky sú bohatým zdrojom vitamínov radu B a vitamínu E. Pšenica zostáva základom výživy človeka a poskytuje potravu väčšiemu počtu obyvateľov planéty než ktorákoľvek iná plodina. V celom zrne pšenice sa nachádzajú prakticky všetky potrebné živiny.
Na čo sú dobré pšeničné klíčky?
obsahujú veľa vitamínov skupiny B a E, ktoré znižujú riziko srdcových ochorení
obsahujú kyselinu listovú a pre svoj obsah vlákniny sú výbornou prevenciou pri poruchách funkcie čriev
pomáhajú pri hnačke
inkontinencii alebo nadmernom potení
Návod na prípravu: Odporúča sa konzumovať k raňajkám 2-4 polievkové lyžice, ktoré môžeme kombinovať s jogurtom..
Zloženie: pšeničné klíčky
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota 1383 kJ/330 kcal; tuky 10,1 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 1,8 g; sacharidy 46,5 g, z toho cukry 13,8 g; bielkoviny 25,6 g; soľ <0,013 g.