Ryža jasmínová
Tento druh ryže je najviac rozšírený v Thajsku. Je obľúbená tiež preto, lebo chutí aj bez ďalších príloh a má arómu pandanových lístkov. Keď ju uvaríme, zachová si svoj tvar, ale pretože má mäkkú mierne lepkavú konzistenciu, hodí sa skôr do šalátov, pilaf, dezertov a pod.
Jasmínová ryža je vhodná aj pre ľudí s bezlepkovou diétou, je ľahko stráviteľná a vhodná aj pre šetriacu diétu. Jasmínová ryža je tiež vhodná ako príloha k Ázijským pokrmom a k mäsitým jedlám, dokonca aj ako súčasť sladkých pokrmov – napríklad pudingov.
Ryža jasmínová prospieva:
-
k zlepšeniu imunity
-
k stabilizácii srdcovo-cievneho systému
-
k udržaniu rovnováhy krvného cukru (má nízky glykemický index)
-
k zníženiu rizika nádorových ochorení tráviaceho traktu
-
k zníženiu hladiny LDL cholesterolu (čo je tzv. "zlý cholesterol") a pri problémoch s krvným tlakom
-
k podpore vylučovacieho systému a látkovej výmene - metabolizmu
-
k úprave stolice
Zloženie: ryža jasmínová
Návod na prípravu:
Aby sa uchovala jej kvalita, chuť a vôňa, je potrebné ryžu dôkladne prepláchnuť vo vlažnej vode a potom k 1 dielu ryže pridať 1,5 dielu studenej vody a variť na miernom ohni 15-20 minút až do vyvarenia vody. Žiadne iné prísady, ako olej alebo soľ, nie sú potrebné.
Možný alergén z prenosu: arašidy, orechy, sója, sézam, obilniny obsahujúce glutén.
Sme ekologickí, chránime životné prostredie, a preto:
-
na balenie tohto produktu nepoužívame plastové obaly
-
produkt držíme v certifikovanom dávkovači, v ktorom zaručujeme jeho čerstvosť
-
tovar navažujeme do papierového vrecúška
Výživové hodnoty na 100g výrobku:
energia 1478kJ/348kcal; tuky 0,2g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1g; sacharidy 79g, z toho cukry 0,4g; bielkoviny 8,1g; soľ 0,01g.
Skladujte v suchu. Chráňte pred účinkami slnka a mrazu.