Mak mletý
olejnaté semeno, tepelne upravený

Veľmi šetrné spracovanie maku, ktoré zvýrazňuje jeho chuť a vôňu. Odporúčame na prípravu makových náplní do buchiet a koláčov alebo na prípravu makového posypu.
Čím je výnimočný mak?
Podľa vedeckých výskumov za posledné roky je využiteľnosť vápnika z rastlinných zdrojov - najmä sezamové semienko, slnečnicové semienko, makové semienko, orechy, listová zelenina - vyššia ako u mlieka a mliečnych výrobkov, kde je vápnik viazaný na kazeín. Makové semienka sa hojne konzumujú najmä v krajinách strednej a východnej Európy. V niektorých krajinách, napr. V Singapure alebo v Saudskej Arábii, je predaj maku vzhľadom k jeho nízkemu obsahu opiátu morfínu zakázaný.
Mak modrý:
-
je zdrojom vitamínov B1, B6, E a C
-
obsahuje vysoký podiel železa, vápnika a horčíka, bielkoviny, tuky, vlákninu, mangán, zinok, draslík, selén, fosfor...
-
má pozitívny vplyv na psychiku, ukľudňuje emócie a myseľ, eliminuje podráždenie
-
zlepšuje pamäť, pomáha pri bolestiach hlavy
-
predchádza vzniku osteoporózy
-
je výborným zdrojom sily a energie
-
spevňuje nechty, vlasy, kosti a zuby
-
pôsobí preventívne proti rakovine
-
zlepšuje spánok
-
podporuje obranyschopnosť organizmu
Zloženie: mak siaty mletý
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energia 2210 kJ / 529 kcal; tuky 44 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 5,4 g; sacharidy 4,8 g, z toho cukry 3,6 g; vláknina 19,0 g; bielkoviny 21,0 g; soľ 0,01 g.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 20°C a relatívnej vlhkosti max. 70%.
Prihlásiť sa