Šošovica čierna - "kaviár vegetariánov"
Čierna šošovica sa ľahko a rýchlo sa pripravuje, má jemnú a lahodnú orieškovú chuť a svoju čiernu farbu si zachováva aj po uvarení rovnako aj svoju pevnejšiu konzistenciu. Jej pôvod je v severnej Amerike a je obľúbenou vo vyberaných kuchyniach.
Táto šošovica pre svoj vysoký obsah vitamínov skupiny B, lecitínu, fosforu, horčíka i vápnika, medi a ďalších makro aj mikroelementov s bohatým obsahom bielkovín, antioxidantov a vlákniny je vynikajúcou pomocníčkou pri podpore imunitného systému, metabolizmu a trávenia. Nenafukuje a je prirodzene bezlepková.
Čierna šošovica je ideálna na prípravu šalátov, hustých polievok, nátierok alebo ako príloha.
Čierna šošovica prospieva:
-
k výživovej podpore liečby neuróz, depresií a pri zvýšenej stresovej záťaži
-
k lepšej činnosti srdcovo-cievneho a nervového systému
-
k zníženiu rizika vzniku rakoviny
-
k zníženiu hladiny LDL cholesterolu (čo je tzv. "zlý cholesterol")
-
k lepšiemu vyprázdňovaniu stolice žiadúcim tempom
Zloženie: šošovica čierna
Návod na prípravu: Šošovicu netreba vopred namáčať, ale ju len preberieme, prepláchneme, vložíme do hrnca so studenou vodou a privedieme k varu. Varíme pod pokrievkou cca. 25-30 min. Potom dochutíme.
Možný alergén z prenosu: arašidy, orechy, sója, sézam, obilniny obsahujúce glutén.
Sme ekologickí, chránime životné prostredie, a preto:
-
na balenie tohto produktu nepoužívame plastové obaly
-
produkt držíme v certifikovanom dávkovači, v ktorom zaručujeme jeho čerstvosť
-
tovar navažujeme do papierového vrecúška
Výživové hodnoty na 100g výrobku:
energia 1616kJ/382kcal; tuky 2,9g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4g; sacharidy 74,5g, z toho cukry 3,8g; bielkoviny 35,2g; soľ 0,05g.
Skladujte v suchu. Chráňte pred účinkami slnka a mrazu.
Prihlásiť sa