Čo to je?
Ciroková kaša značky Ravita je vyrobená bez pridania mlieka alebo cukru. Cirok je prirodzene bezgluténový, čo ocenia hlavne celiatici.
Prečo je cirok zdravý?
Cirok je dobre porovnateľný z hľadiska výživovej hodnoty s inými obilninami. Obsahuje 63% škrobu, 11% bielkovín , 3% tuku a 6% vlákniny, avšak obsah týchto látok je ovplyvnený podmienkami pestovania.
Medzi biologicky cenné látky ciroku patria fenolické kyseliny, ako sú kyselina protokatechová, hydroxybenzoová, vanilová, kávová, ferulová a kyselina škoricová. Tieto kyseliny sa vyznačujú svojou antioxidačnou aktivitou.
Z minerálnych látok je v ciroku zaujímavý obsah fosforu, horčíka, železa, zinku, medi a chrómu. Z vitamínov sú zastúpené vitamíny B1, B3, B6, kyselina listová a kyselina pantoténová, ktoré sú dôležité pre metabolické spracovanie prijatých živín a nenahraditeľné pri syntéze hormónov. Železo a niacín (vitamín B3) podporujú obehový systém krvi a železo podporuje správne fungovanie obehového systému. Cirok môže priaznivo ovplyvniť biologické procesy pri diabete a inzulínovej rezistencii, ako aj napomôcť pri správnom udržiavaní hladiny cholesterolu v krvi.
Postup prípravy cirokovej kaše:
Príprava kaše je veľmi jednoduchá. Cirokovú kašu primiešavame do horúcej vody alebo mlieka do docielenia požadovanej hustoty. Necháme odstáť 2-3 min.
Čo s instantnou cirokovou kašou?
Môžeme ju po vrchu posypať ovocím, prípadne kúskami čokolády. Výborná je s čerstvými jahodami a malinami v lete ako rýchly letný dezert.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1586 kJ / 375 kcal; tuky: 2,9 g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,4 g; sacharidy: 74,0 g; z toho cukry: 0,5 g; bielkoviny: 9,8 g; vláknina: 6,0 g; soľ: 0,01 g.
Zloženie: cirok 60%, ryža 40%
Alergény: prirodzene bezlepková múka
Krajina pôvodu: Slovensko
Hmotnosť: 200g
Skladujte na suchom a tmavom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Prihlásiť sa