Tradičný lekvár s klasickou receptúrou s vysokým obsahom ovocia.
Varením pod vákuom sa zachovávajú prírodné hodnoty ovocia. Zloženie:60% šípkový pretlak, cukor, včelí med 10%, kyselina citrónová, želírujúca látka: pektín Obsah ovocia: 60g/100g výrobku Skladovanie: pri teplote do 25°C a do RV 70%
Ruža šípová - Fructus Cynosbati
Plody ruže majú veľmi rôznorodé účinky a cenia sa ako dôležitý zdroj vitamínu C, A, B a E.
Vitamín C popri iných pozitívnych účinkoch na ľudský organizmus znižuje lámavosť kapilár, vitamín K má vplyv na normálnu zrážanlivosť krvi.
Šípky majú aj močopudný a sťahujúci účinok.
Znižujú hladinu cholesterolu v krvi.
Môžeme ich používať ako povzbudzujúci prostriedok pri rekonvalescencii.
Ruža šípová zvyšuje odolnosť organizmu voči infekciám, odporúčajú ju pri zle hojacich sa ranách, napomáha normálnemu zrastaniu kostí pri zlomeninách.
Zlepšuje funkciu malého mozgu a látkovú výmenu v organizme.