Fazuľa mungo je bohatá na železo a vitamíny. Jej bôby majú olivovo zelenú farbu. Pre svoju príjemnú chuť a ľahkú stráviteľnosť si získava stále väčšiu popularitu. Niekedy je fazuľa mungo nazývaná aj zelená sója a pôvodom pochádza z Indie. Je obľúbená na celom Ďalekom Východe. Hlavnými producentmi tejto zaujímavej plodiny sú Thajsko, Čína a Austrália.
podporuje detoxikáciu pečene,žlčníka a srdcovo-cievneho systému.
pomáha pri bolestiach hlavy
zvýšenom krvnom tlaku.
vhodné bylinky k mungo fazuľlke sú koriander, zázvor a rasca.
Zloženie:fazuľa Mungo
Návod na prípravu: Fazuľa mungo namočte cca na 2 hodiny, prepláchnite a varte do mäkka 25 minút. Ak použijete tlakový hrniec, doba varu sa skráti na polovicu.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 101 cal; tuky: 0,2 g; sacharidy: 17,9 g; bielkoviny: 8,3 g; soľ: 0 g.