Horúca čokoláda je jeden z najlahodnejších nápojov vôbec. Zahreje, zasýti a jednoznačne zlepší náladu počas chladných sychravých večerov. Príprava oboch verzií je veľmi jednoduchá a je len na vás, ktorú si vyberiete. Tento lahodný nápoj dokonale poteší čuchové aj chuťové bunky.
Maslo vložíme do malého hrnca a necháme na miernom plameni roztopiť. Pridáme kukuričný škrob a metličkou poriadne miešame, až kým sa nevytvorí kašička.
Následne pridáme mlieko a cukor a za stáleho miešania ohrievame až kým začne vrieť. Až začne zmes trochu hustnúť, pridáme na kúsky nalámanú horkú čokoládu a miešame, až kým sa úplne roztopí.
Podávame horúcu v šálkach, alebo pohárikoch. Vrch môžeme ozdobiť šľahačkou, kakaom a kúskom škorice. Nie je to však nutné, lahodná je aj tak.
Mlieko nalejeme do hrnca a necháme na sporáku ohrievať.
Do šľahačkovej smotany pridáme cukor, škoricu a kakao. Metličkou dobre vymiešame a následne pridáme k teplému mlieku. Za stáleho miešania necháme ohrievať. Až nám to začne vrieť, pridáme na kúsky polámanú horkú čokoládu. Miešame, až kým sa čokoláda úplne rozpustí.
Horúcu čokoládu nalejeme do pripravených šálok a vychutnávame si ešte za horúca.
TIP: Viac receptov na chutné domáce nápoje ako pečený čaj, punč, či limonádu nájdete na blogu Uvalacha.sk.