Pohánka lúpaná celá bez gluténu z Mlynu Trenčan
Pohánka je fantastická sama o sebe. Pripravte si nutrične bohaté raňajky, doplňte oriešky, semienka, ovocie a dochuťte sirupom. Môžete ju použiť ako chutnú prílohu k hlavným jedlám.
Pohánka v kocke:
Pohánka jedlá je bezlepková plodina, ktorá má nezameniteľnú,
ľahko orieškovú chuť. Jej použitie je univerzálne, hodí sa na sladko i na slano. Pohánka sa spolu s quinoou a amarantom zaraďuje medzi pseudoobilniny - v ľudskej výžive majú rovnaké použitie ako obilniny, ale botanicky patria do iných skupín. Všetky pseudoobiloviny
sú prirodzene bezlepkové.
Prečo pohánka:
✔ Pohánka je najlepším prírodným zdrojom rutínu.
✔ Obsahuje vápnik, fosfor, draslík a horčík.
✔ Je ľahko stráviteľná a nutrične bohatá.
✔ Jej použitie je univerzálne, hodí sa na sladko i na slano.
Návod na prípravu:
Prepláchnutú pohánku varte v pomere 1 diel pohánky na 1,5 dielu vody.
Varte 10-15 minút a nechajte pod pokrievkou dôjsť.
Výživové údaje na 100 g pohánky lúpanej:
- Energetická hodnota: 1530 kJ / 360 kcal
- Tuky: 2,88 g, z toho NMK 0,59 g
- Sacharidy: 70,4 g, z toho cukry 2,24 g
- Bielkoviny: 12,4 g
- Soľ: 0,01 g
- S obsahom rutínu min. 70 mg/kg
Pozrite aj ďalšie zdravé produkty z Mlynu Trenčan. Napríklad 5 základných druhov múk na kváskovanie:
Zloženie: pohánka jedlá
Alergény: prirodzene bezlepková plodina z bezlepkového mlynu Svinná
Skladovať na suchom a tmavom mieste.

Prihlásiť sa