Oriešková zmrzlina je doslova famózna. Kombinácia smotany, mliečnej zložky a orieškov je jednoducho záruka lahodnej chuti. Skvelú zmrzlinu si vieme pripraviť aj doma. Nie je to vôbec zložité. Príprava je rýchla a jednoduchá. A z výslednej chuti budete nadšení.
Niektorí z nás preferujú ovocné zmrzliny, iní smotanové či orieškové. Pre mňa sú tie orieškové najchutnejšie. Spojenie orieškov a mliečno krémovej zložky je jednoducho chuťový zážitok. Oriešky ako také sú veľmi zdravé. Samozrejme v spojení smotany a cukru je to trochu kalorická bomba, ale tá chuť stojí za to. Stačí kvalitné orieškové maslo, smotana, mlieko, kondenzované mlieko, vanilkový cukor a trstinový cukor a sladká lahôdka je na svete.
Lieskovooriešková zmrzlina

Lieskove oriešky, smotana a kondenzované mlieko je dokonalé spojenie. Je to veľmi obľúbená príchuť, ktorá nesmie chýbať v žiadnej zmrzlinárni. Pri príprave tejto zmrzliny môžete vyskúšať aj lieskovoorieškový krém s bielou čokoládou.
Budeme potrebovať:
Pistáciová zmrzlina

Pistáciová zmrzlina ma nádhernú zelenkasto-zemitú farbu. A tá chuť. Je úplne iná, ako pistáciová aróma. Tá nemá nič spoločne s výnimočnou chuťou pistácií. Stačí raz vyskúšať a nezostane vám nič iné, len súhlasiť.
Budeme potrebovať:
Arašidová zmrzlina

Na prípravu tejto zmrzliny odporúčam aj iné alternatívy okrem klasického arašidového masla. Vynikajúce je s bielou čokoládou, mliečnou čokoládou, kokosom, či slaným karamelom. Sú to skvelé kombinácie, s ktorými si môžeme pripraviť vždy originálnu chuť vašej zmrzliny.
Budeme potrebovať:
Makadamová zmrzlina

„Kráľ orechov“ dodá zmrzline krémovú farbu a skvelú sladkasto maslovú chuť. Túto zmrzlinu treba určite vyskúšať. Tú chuť si zamilujete.
Budeme potrebovať:
Kešu-kokosová zmzlina

Vďaka krémovo sladkastej chuti kešu s výnimočnou chuťou kokosu vyčarujete skutočne jedinečnú zmrzlinu.
Budeme potrebovať:
Oriešková zmrzlina - postup prípravy:
Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme v mixéry alebo ručným mixérom. V prípade arašidovej zmrzliny na konci pridáme nasekane kúsky arašidov a zľahka rovnomerne premiešame. Zmrzlinovú zmes nalejeme do misky. Misku vložíme do mrazáku a počas mrazenia každú hodinu až dve premiešame. Miešaním by nemali v zmrzline vzniknúť kryštáliky. Následne pomocou naberačky servírujeme do misiek a vychutnávame si tú skvelú chuť.
TIP: Orieškové maslá môžete využiť nie len do zmrzliny, ale aj v rámci prípravy zdravých raňajok, či pri pečení dezertov. Vynikajúce sú Pavlovej tortičky s pistáciovým maslom. Recept nájdete TU.
Obr.:,pixabay.com, unsplash.com, flickr.com