Tradičnú tvarohovú pochúťku ako pribináček či termix každý z nás veľmi dobre pozná. Vanilkový či kakaový tvarohový dezert v podobe pribináčiku a termixu nás spája s detstvom, kedy boli tieto krémové maškrty z tvarohu často na raňajky či desiatu. Rovnako ich dnes obľubujú aj naše deti. Avšak čo by ste povedali na netradičné orieškové príchute? Pripravte si domácu verziu pribináčika a termixu. Je tak jednoduché a ta chuť vás doslova ohromí.

Naviac hlavná zložka týchto dezertov je veľmi zdravá. Tvaroh nás nielen dokonalo zasýti, ale môže znížiť hladinu cholesterolu. Naviac je plný vitamínov a minerálov. Taktiež je skvelý na zuby a kosti. Ak chcete tvarohový dezert zdravší, cukor môžete nahradiť medom či inou zdravšou alternatívou sladidla.

4 tipy na domáci orieškovo - tvarohový pribináček - budeme potrebovať:

Postup a príprava domáceho tvarohového dezertu je jednoduchá. A postačia nám len 3 ingrediencie. Jemný odtučnený alebo termixovaný tvaroh, orieškové maslo a cukor. Výsledkom bude chutná tvarohová maškrta podobná pribináčiku.


detaily rôznych tvarohovo orieškových dezertov

Pistáciový:


Lieskovo – orieškový:


Arašidovo-karamelový:


Čokoládový s čokonutou:

  • 250g jemného odtučneného tvarohu
  • 250g šľahačkovej smotany
  • 70g čokonuty (čokoládová nátierka z kešu)
  • 10g kakaa
  • 40g cukru

Orieškovo - tvarohový pribináček - postup prípravy:

  • Ako prvé vyšľaháme šľahačku ručným mixérom.
  • Následne pridáme cukor, orieškové maslo a dôkladne vymiešame mixérom dohladka, kým sa všetky ingrediencie neprepoja.
  • Následne naplníme krém do mištičiek či pohárikov.

 

3 tipy na domáci tvarohovo - orieškový termix - budeme potrebovať::

Okrem pripináčika vieme pripraviť aj dezert podobný termixu. Stačí použiť termixovaný tvaroh a dochutiť ho rovnako netradičnými orieškovými natierkami.

 

Arašidovo-kokosový:

Jemný makadámiový:

Kakaovo – lieskovcový:


Tvarohovo - orieškový termix- postup prípravy:

postup prípravy tvarohového dezertu v jednotlivých krokoch

  • Ako prvé pridáme všetky ingrediencie do misky.
  • Suroviny dôkladne vymiešame ručne alebo elektrickým mixérom, kým sa neprepoja všetky ingrediencie.
  • Nakoniec termix naplníme do mištičiek či pohárikov.


tvarohové dezerty v sklenených nádobkách na modrom podklade

Tieto domáce tvarohové maškrty si istotne zamilujú nielen vaše deti, ale aj vy. Orieškové maslá a nátierky dodajú výslednej chuti netradičný nový šmrnc. Pozor ak ste na niektoré oriešky alergicky, vtedy sa radšej tejto maškrte vyhnite.


TIP: U nás na Valachshope máme skutočne veľký výber orieškových masiel a nátierok. Vyberte si TU.


Obr. vlastný archív