Zapekané morčacie prsia sú výborný mäsový pokrm. Smotanovo horčicová zmes mu dodá naozaj skvelú chuť, ktorú si zamilujete. Vynikajúco sa k nemu hodí špenát a syr, ktorý všetko prepojí. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla. Skvelo zasýti a chuťový výsledok, ktorý vznikne spojením surovín, je skutočne veľmi chutný.


Morčacie mäso je veľmi zdravé a dobre stráviteľne.  Obsahuje mnoho minerálov, ako železo či zinok, vitamínov typu B a bielkovín. Je veľmi chudé, preto je vhodné pri redukčných diétach. My doma ho preferujeme v rámci mäsa z hydiny. Jednou z jeho predností je, že tepelná úprava je pomerne rýchla.


Toto jedlo je jedno z našich najobľúbenejších. Pripravujem ho s pečenými zemiakmi s korením „zemiačik“ od Dávidkového korenia. Sú veľmi chutné a dokonalo sa hodia k tomuto chutnému mäsku. Vynikajúca príloha je aj miešaný listový šalát s bazalkovým pestom.


Na zapekané morčacie prsia budeme potrebovať:




Spôsob prípravy:


  • Umyté morčacie prsia nakrájame na rezníky.  Z oboch strán ich posolíme a okoreníme.
  • Poukladáme ich rovnomerne do pekáča.
  • Pripravíme smotanovo-horčicovú zálievku.

zapekané morčacie prsia

  • Smotanu, mlieko, horčicu, vegetu a bujónku ručne vymiešame metličkou.
  • Vznikne hustejšia zmes, ktorou zalejeme prsia.
  • Pekáč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 °C po dobu 40 minút.
  • Kým sa mäso pečie, nastrúhame syr a premyjeme baby špenát.
  • Po uplynutí 40 minút pečenia pekáč s mäsom vyberieme a posypeme špenátom.

zapekané morčacie prsia

  • Na vrstvu baby špenátu rovnomerne nasypeme strúhaný syr a pečieme ďalších 15 minút.
  • Mäsko podávame s opečenými zemiakmi, hranolkami alebo dusenou ryžou.
  • Výborne sa k nemu hodí aj uhorkový alebo zeleninový šalát.



zapekané morčacie prsia
Rýchly a chutný obed, ktorý zasýti a ulahodí vašim chuťovým bunkám

Dobrú chuť.



TIP: Ak obľubujete mäsové jedlá z hydiny, neváhajte skúsiť aj kuracie stehienka na masle s bylinkami. Recept nájdete TU.



obr. súkromný archív