Zapekané morčacie prsia so smotanou, horčicou, špenátom a syrom
Zapekané morčacie prsia so smotanou, horčicou, špenátom a syrom
Pridané:01.01.1970 | Valach
Zapekané morčacie prsia sú výborný mäsový pokrm. Smotanovo horčicová zmes mu dodá naozaj skvelú chuť, ktorú si zamilujete. Vynikajúco sa k nemu hodí špenát a syr, ktorý všetko prepojí. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla. Skvelo zasýti a chuťový výsledok, ktorý vznikne spojením surovín, je skutočne veľmi chutný.
Morčacie mäso je veľmi zdravé a dobre stráviteľne. Obsahuje mnoho minerálov, ako železo či zinok, vitamínov typu B a bielkovín. Je veľmi chudé, preto je vhodné pri redukčných diétach. My doma ho preferujeme v rámci mäsa z hydiny. Jednou z jeho predností je, že tepelná úprava je pomerne rýchla.
Toto jedlo je jedno z našich najobľúbenejších. Pripravujem ho s pečenými zemiakmi s korením „zemiačik“ od Dávidkového korenia. Sú veľmi chutné a dokonalo sa hodia k tomuto chutnému mäsku. Vynikajúca príloha je aj miešaný listový šalát s bazalkovým pestom.