Kuracie steaky s whisky omáčkou je tip na jednoduchý a chutný obed či večeru. Whisky dá smotanovej omáčke výnimočnú chuť a šmrnc. K mäsu sa vynikajúco hodia aj zelené lusky fazuliek s cesnakom na masle, ktoré naviac dodajú nášmu telu živiny v podobe minerálov, vlákniny, vitamínov aj bielkovín.

 

Ideálnou prílohou je k tomuto pokrmu klasická dusená ryža. Vynikajúca je však aj jazmínová či basmati varianta. Prípadne môžete zvoliť  zemiakové alebo zeleninové pyré.

 

Kuracie steaky s whisky omáčkou a zelenými luskami - budeme potrebovať:

Kuracie steaky:


Zelenené fazuľky na masle s cesnakom:

  • 300g zelených luskov
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Soľ podľa chuti

Smotanová omáčka s whiskey:




Kuracie steaky s whisky omáčkou a zelenými luskami - budeme potrebovať:

Kuracie steaky:

  • Ako prvé narežeme kuracie prsia na steaky.
  • Steaky následne posolíme a okoreníme čerstvo namletým farebným korením.
  • Rozohrejeme panvicu s olejom a potom na nej opražíme kuracie steaky do zlatista z každej strany približne 5 minút.


Zelenené fazuľky na masle s cesnakom:

detail restujúcich sa zelených fazuľových strukov s cesnakom na panvici s maslom

  • Najskôr roztopíme a rozohrejeme maslo na panvici alebo hrnci.
  • Následne k nemu pridáme lusky, ktoré posolíme a okoreníme a pár minút restujeme na strednom plameni alebo stupni.
  • Potom pridáme aj cesnak a ešte chvíľu restujeme za občasného miešania.


Smotanová omáčka s whiskey

  • Ako prvé roztopíme a rozohrejeme maslo v menšom kastróly.
  • Potom k nemu pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pár minút ju na masle restujeme do sklovita.
  • Pridáme aj cesnak a ešte minútu restujeme.
  • Následne pridáme whisky a necháme ho takmer celé odpariť.
  • Nakoniec pridáme smotanu, bujónku a horčicu.
  • Rovnomerne premiešameredukujeme pár minút, kým nadobudne jemne hustú konzistenciu.

 

Na záver všetko naservírujeme na tanier a vychutnáme si skvelú kombináciu chutí.


Detail kuracích steakov na omáčke s whisky s dusenou ryžou a zelenými luskami na modrom tanieri
Zlatisté kuracie prsia s chutnou smotanovo-whisky omáčkou s dusenou ryžou a zelenými fazuľkami zahrajú na nôtu nielen na pohľad. Oslovia istotne aj vaše chuťové bunky.


Dobrú chuť.


TIP: AK máte radi kuracie mäsko, vyskúšajte ho aj v kombinácií s čerstvým šalátom. Recept na šalát s kuracím mäsom s bylinkami a cesnakom nájdete TU.

obr. súkromný archív