Kuracie steaky s whisky omáčkou je tip na jednoduchý a chutný obed či večeru. Whisky dá smotanovej omáčke výnimočnú chuť a šmrnc. K mäsu sa vynikajúco hodia aj zelené lusky fazuliek s cesnakom na masle, ktoré naviac dodajú nášmu telu živiny v podobe minerálov, vlákniny, vitamínov aj bielkovín.
Ideálnou prílohou je k tomuto pokrmu klasická dusená ryža. Vynikajúca je však aj jazmínová či basmati varianta. Prípadne môžete zvoliť zemiakové alebo zeleninové pyré.
Kuracie steaky s whisky omáčkou a zelenými luskami - budeme potrebovať:
Kuracie steaky s whisky omáčkou a zelenými luskami - budeme potrebovať:
Kuracie steaky:
Ako prvé narežeme kuracie prsia na steaky.
Steaky následne posolíme a okoreníme čerstvo namletým farebným korením.
Rozohrejeme panvicu s olejom a potom na nej opražíme kuracie steaky do zlatista z každej strany približne 5 minút.
Zelenené fazuľky na masle s cesnakom:
Najskôr roztopíme a rozohrejeme maslo na panvici alebo hrnci.
Následne k nemu pridáme lusky, ktoré posolíme a okoreníme a pár minút restujeme na strednom plameni alebo stupni.
Potom pridáme aj cesnak a ešte chvíľu restujeme za občasného miešania.
Smotanová omáčka s whiskey
Ako prvé roztopíme a rozohrejeme maslo v menšom kastróly.
Potom k nemu pridáme najemno nakrájanú cibuľu a pár minút ju na masle restujeme do sklovita.
Pridáme aj cesnak a ešte minútu restujeme.
Následne pridáme whisky a necháme ho takmer celé odpariť.
Nakoniec pridáme smotanu, bujónku a horčicu.
Rovnomerne premiešame a redukujeme pár minút, kým nadobudne jemne hustú konzistenciu.
Na záver všetko naservírujeme na tanier a vychutnáme si skvelú kombináciu chutí.
Zlatisté kuracie prsia s chutnou smotanovo-whisky omáčkou s dusenou ryžou a zelenými fazuľkami zahrajú na nôtu nielen na pohľad. Oslovia istotne aj vaše chuťové bunky.
Dobrú chuť.
TIP: AK máte radi kuracie mäsko, vyskúšajte ho aj v kombinácií s čerstvým šalátom. Recept na šalát s kuracím mäsom s bylinkami a cesnakom nájdete TU.