Máte radi pikantné? Ak ste odpovedali kladne, neváhajte a vyskúšajte tieto šťavnaté pikantné kuracie stehienka. Kombinácia chilli, údenej papriky a cesnaku je bez pochybností skvelým spojením, ktoré vyčarujú skvelú výslednú chuť. Marinované kuracie stehna viete upiecť klasicky v trúbe, alebo ich pripraviť na príjemnú letnú grilovačku na vašej záhradke.

Rovnako túto pikantnú marinádu viete použiť aj na hydinové steaky či iný druh mäsa. Ak však zvolíte iné mäso ako hydinové, odporúčame marinovať mäso niekoľko hodín. Najlepšie však počas celej noci. Po upečení môžete mäso posypať čerstvou petržlenovou vňatkou, ktorá dodá vizuálne vášmu pokrmu krásny farebný kontrast.

Do receptu neváhajte použiť akúkoľvek obľúbenú chilli omáčku. My jednoznačne odporúčame výnimočné chilli omáčky od Chilli Manufaktúra, ktoré nájdete u nás na Valachshope v mnohých variantoch.

 

Na pikantné pečene kuracie stehná budeme potrebovať:

 

Postup prípravy:

postup prípravy pikantných kuracích stehien v jednotlivých krokoch

  • Ako prvé kuracie stehna umyjeme.
  • Následne pripravíme pikantnú marinádu.
  • Do väčšej misky pridáme olej, prelisovaný cesnak, cukor, petržlenovú vňať, chilli omáčku, údenú papriku, drvené chilli, farebné korenie a soľ.
  • Ingrediencie rovnomerne premiešame a pridáme do pripravenej marinády umyté stehna.
  • Zmes rovnomerne namažeme na kuracie stehná a necháme ich marinovať aspoň pol hodinu, ideálne niekoľko hodín.
  • Následne rozohrejeme trúbu na 200°C.
  • Stehna poukladáme do pekáča a polejeme zvyšnou marinádou.
  • Spoločne s kuracími stehnami môžeme piecť aj zemiaky v šupke.
  • Marinované kuracie stehná v pekáči vložíme do rozohriatej rúry a pečieme približne 50 minút až hodinu. Ak by sa vám ku koncu pečenia príliš pripekali, teplotu znížte na 150°C.
  • Upečené stehná môžeme servírovať a podávať s ryžou, pečenými zemiakmi či zemiakovou kašou.

 

Pikantné kuracie stehna s pečenými baby zemiakmi na bielom tanieri

Dobrú chuť.

 

TIP: Ak obľubujete pečené kura alebo stehná, neváhajte vyskúšať aj kuracie stehienka na masle s bylinkami a materinou dúškou. Recept nájdete TU.

Obr. vlastný archív