Šťavnatý steak, bravčová panenka či iné mäsové minútky dokonalo vyniknú s tou správnou omáčkou. Spojením smotany a rôznych korenín jednoducho a rýchlo vznikne veľmi lahodná smotanová omáčka. Súlad všetkých ingrediencií so šťavnatým mäsom a chutnou prílohou vie vykúzliť doslova gastronomický zážitok.
My sme si pre vás pripravili rovno 3 tipy na chutné smotanové omáčky, ktoré chuťovo zahrajú nielen s mäsovým steakom či minútkami, ale aj s grilovanou zeleninou.
Ako prvé huby, cibuľu alebo šalotku nakrájame nadrobno.
Na panvici najskôr orestujeme cibuľu do sklovita na vopred rozohriatom oleji.
Následne pridáme aj nakrájané huby a restujeme do zlatista.
Potom zmes zalejeme šľahačkovú smotanou a pridáme aj bujónku, farebné korenie a horčicu.
Omáčku premiešame a následne chvíľu redukujeme na miernom stupni.
Na záver pridáme čerstvo nasekanú petržlenovú vňať a podávame s ostatnými prílohami.
Mimo sezóny hub a hríbov, vieme do omáčky použiť aj sušené huby. Dôležité však je huby pred prípravou namočiť. Ak máme výpek z mäsa, určite ho do omáčky neváhajte pridať tiež. Výborne doladí výslednú chuť omáčky.
Ako prvé cibuľu alebo šalotku nakrájame na drobno a orestujeme na rozohriatom oleji do zlatista.
Následne pridáme whisky, ktoré necháme zredukovať.
Potom pridáme aj šľahačkovú smotanu, bujónku, horčicu a farebné korenie.
Omáčku rovnomerne premiešame a necháme chvíľu redukovať do mierneho zhustnutia na strednom stupni.
Vďaka týmto vynikajúcim omáčkam posuniete mäsové minútky na gurmánsky zážitok. K omáčke a mäsu sa vynikajúco hodí ryža, zemiaky na rôzne spôsoby, grilovaná či pečená zelenina.