Šťavnatý steak, bravčová panenka či iné mäsové minútky dokonalo vyniknú s tou správnou omáčkou. Spojením smotany a rôznych korenín jednoducho a rýchlo vznikne veľmi lahodná smotanová omáčka. Súlad všetkých ingrediencií so šťavnatým mäsom a chutnou prílohou vie vykúzliť doslova gastronomický zážitok.
Ako prvé huby, cibuľu alebo šalotku nakrájame nadrobno.
Na panvici najskôr orestujeme cibuľu do sklovita na vopred rozohriatom oleji.
Následne pridáme aj nakrájané huby a restujeme do zlatista.
Potom zmes zalejeme šľahačkovú smotanou a pridáme aj bujónku, farebné korenie a horčicu.
Omáčku premiešame a následne chvíľu redukujeme na miernom stupni.
Na záver pridáme čerstvo nasekanú petržlenovú vňať a podávame s ostatnými prílohami.
Mimo sezóny hub a hríbov, vieme do omáčky použiť aj sušené huby. Dôležité však je huby pred prípravou namočiť. Ak máme výpek z mäsa, určite ho do omáčky neváhajte pridať tiež. Výborne doladí výslednú chuť omáčky.