Tvarohový cheesecake – jednoduchý dezert plný krémovej náplne si získa každého. Aj dnes naberá cheesecake vo svojich rôznych podobách na popularite. Chutný sušienkový základ doplnený o bohatý mierne kyslastý krém s lahodnou čokoládovou polevou. Presne taký je tento náš výtvor.


Tvarohový cheesecake – recept:

Korpus:

  • 200 g sušienok, alebo dlhých piškót
  • 100 g masla


Tvarohový krém:


Na potieranie:


Ganache poleva:

  • 100 g kvalitnej čokolády
  • 100 ml šľahačkovej smotany



Postup prípravy:

  • Najskôr si pripravíme základný korpus. Sušienky rozdrvíme, alebo pomixujeme. Zalejem ich roztopeným maslom a dôkladne premiešame. Okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie a natlačíme do nej rukou sušienkové cesto. Necháme ho v rúre zapiecť pri teplote 180°C po dobu 8-10 minút.
  • Medzitým si pripravíme tvarohovú náplň. V miske zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu aj kôru. Nakoniec pridáme vanilkový puding alebo zlatý klas a vajce. Vyšľaháme elektrickým šľahačom.

postup práce pri príprave tvarohového cheesecaku

  • Predpečený korpus natrieme hrubou vrstvou marhuľového džemu. Na to navrstvíme tvarohový krém a dáme celý cheesecake zapiecť. Necháme ho v rúre pri teplote 160° asi 40 minút.
  • Upečený cheesecake necháme vychladnúť a vrch potrieme polevou ganache. Tú si pripravíme nasledovne. Šľahačkovú smotanu ohrejeme v malom hrnci na miernom plameni. Nesmie vrieť, len má byť horúca. Do horúcej pridáme čokoládu nalámanú na menšie kúsky miešame, až kým získame hladkú čokoládovú hmotu. Ešte teplou polevou potrieme upečený cheesecake. Necháme stuhnúť a skladujeme na chladnom mieste.

upečený cheesecake poliaty čokoládovou polevou

Dobrú chuť!


TIP: Viac zaujímavých receptov na cheesecake nájdete na našom blogu Uvalacha.sk.



Obr. Súkromný archív