The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
JavaScript sa zdá byť zakázaný vo vašom prehliadači.
Aby ste mohli používať našu stránku naplno, uistite sa, že JavaScript je povolený vo Vašom prehliadači.
Celestínske rezance s medvedím cesnakom do polievky
Pridané:
01.01.1970 | Valach
Opäť tu máme obdobie zberu medvedieho cesnaku. Je chutnou a najmä zdravou bylinkou, ktorú vieme použiť v kuchyni v rôznych jedlách. Jedným z tipov, kde medvedí cesnak vieme použiť sú napríklad aj celestínske rezance. Medvedí cesnak netradičným rezancom dodá špecifickú chuť aj krásnu sviežu zelenú farbu. Vynikajúco sa hodia k vývarom ale aj k zeleninovým polievkam.
Budeme potrebovať:
Celestínske rezance s medvedím cesnakom:
Zeleninová polievka:
1 pór strednej veľkosti (môžeme zameniť aj za cibuľu)
Dve hrste hrášku
Menšia brokolica
1 väčšia mrkva
1 petržlen
malá cuketa
1 polievková lyžička nesoldíka
2 polievkové lyžice kuracej alebo zeleninovej bujónky
2 polievkové lyžice oleja
Farebné korenie podľa chuti
Soľ podľa chuti
Celestínske rezance – postup prípravy:
Cesto na celestínske rezance vieme pripraviť dvoma spôsobmi .
Prvým spôsobom je príprava v mixéry , do ktorého najskôr pridáme všetky ingrediencie okrem múky.
Ingrediencie rozmixujeme dohladka a nakoniec pridáme múku a opäť vymiešame do hladkej palacinkovej konzistencie.
Týmto spôsobom vznikne zelené cesto , z ktorého pripravíme palacinky.
Druhým spôsobom je príprava cesta bez použitia mixéra . Najskôr medvedí cesnak a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno .
Mlieko s vajíčkom vyšľahame pomocou metličky.
Následne do zmesi pridáme aj múku, soľ, kypriaci prášok a najemno nasekané bylinky.
Potom všetky ingrediencie opäť pomocou metličky rovnomerne vymiešame .
Týmto spôsobom pripravíme palacinky s bylinkovou mozaikou.
Cesto vyprážame na malom množstve oleja z oboch strán na panvici.
Pripravené palacinky skrútime do palacinkovej rolky a následne nakrájame na tenké pásiky .
Zeleninová polievka - postup prípravy:
Ako prvé umyjeme a očistíme zeleninu.
Koreňovú zeleninu a cuketu nakrájame na menšie kocky, pór alebo cibuľu nadrobno.
Brokolicu naporciujeme na menšie ružičky.
Najskôr na oleji opražíme cibuľu alebo pór do sklovita.
Následne pridáme aj ostatú zeleninu a pár minút restujeme .
Orestovanú zeleninu podlejeme vodou a pridáme aj bujónku s korením.
Následne polievku varíme do zmäknutia zeleniny na nižšom stupni.
Polievku nakoniec dosolíme podľa chuti.
Servirujeme do hlbokého taniera alebo misky a prídáme celestínske rezance.
Dobrú chuť.
TIP: AK máte radi ľahké zeleninové polievky, vyskúšajte aj rýchlu jarnú zeleninovú polievku . Recept nájdete TU .
obr. súkromný archív