Cez letne obdobie začína v plnom prúde hubárska sezóna suchohríbov. Ak ste rovnako vášnivý hubár a natrafíte na hubársky úlovok, prinášame vám tip na rýchly obed z lesných hríbikov. Hríbová omáčka na víne je ideálna ku šťavnatému kuraciemu steaku. Avšak môžete zvoliť aj panenku, alebo bravčový či hovädzí steak. Určite si pochutnáte a naplníte svoje brušká.

Ak nie ste práve vášnivý hubár alebo je mimo hubárskej sezóny, viete použiť na prípravu tohto pokrmu aj mrazené alebo sušené huby. U nás na Valachshope pre vás zabezpečíme zásobu sušených húb počas celého roka.
Hríbová omáčka s kuracím steakom - budeme potrebovať:
Postup prípravy:
- Ako prvé nakrájame očistenú cibuľu na drobno. Na oleji ju speníme do sklovita.
- Následne pridáme na drobno nakrájaný cesnak, ktorý krátku chvíľu orestujeme s cibuľkou.
- Potom pridáme aj huby a chvíľu dusíme.
- Následne zmes podlejeme vínom, ktoré budeme redukovať par minút.
- Zmes podlejeme horúcim rýchlym vývarom, pripraveným z kuracej bujónky a horúcej vody.
- Pridáme aj farebné korenie, papriku, nesoldík a nadrobno nasekanú petržlenovú vňatku.
- Dusíme za občasného miešania na slabšom stupni, kým omáčka jemne nezhustne, približne 20 minút.
- Zatiaľ si pripravíme kuracie prsia. Tie narežeme na plátky.
- Kuracie rezníky okoreníme a posypeme sušeným cesnakom.
- Na panvicu dáme trochu oleja, ktorý necháme rozpáliť.
- Následne rezníky restujeme do zlatista z oboch strán.
- Nakoniec mäso servírujeme spolu s omáčkou z lesných hub a prílohou podľa vašej chuti.

Dobrú chuť.
TIP: Kuracie steaky s hubovou omáčkou výborne chutia s ryžou, ale aj pečenými zemiakmi. Pre viac vlákniny pridajte aj dusenú zeleninu na bylinkovom masle. To si viete jednoducho a rýchlo pripraviť aj doma, podľa jednoduchého receptu na bylinkové maslo TU.
Obr. vlastný archív, pixabay.com